מחשב

המחשב אותו תבחרו להציב באולפן שלכם יכול להפוך את החיים שלכם לקלים, או להכניס אתכם לסיוט.

כפי שכבר כתבתי – אל תתקמצנו. רכשו מחשב טוב אשר יישרת אתכם שנתיים-שלוש לפחות. עם זאת, אין טעם להגזים ולרכוש מחשב חזק במיוחד כאשר אינכם מודעים באמת לדרישות הטכניות של הציוד שלכם (שעוד אין לכם, אולי).

ההמלצה אישית שלי היא על חנות בשם PcPower – מעבדה קטנה ומטריפה בכניסה להרצליה. בעל הבית ושמו עופר הוא טיפוס נחמד והזוי, שייתן לכם שירות עממי ומקצועי גם יחד. אין לי שום אינטרס כלכלי, אגב, להפנות אתכם לשם. רק אציין שאת שני המחשבים שלי קניתי אצלו, ואני מרוצה עד הגג. מהשירות, מהמחיר, מהאחריות – מהכל.

 

איזה מחשב מתאים לאולפן ביתי?

זו שאלה מורכבת, אבל אפשר לענות עליה אם רק תבינו את הצורך שלכם תוך שתשמרו על פרופורציות. נכון למרץ 2012, מחשב חזק לא צריך לעלות יותר 3,000-4,000 ₪. מומלץ לשים דגש על המפרט הטכני הבא:

שני כוננים קשיחים נפרדים – אחד למערכת ההפעלה ולתוכנות, ואחד לדגימות ופרויקטים. כדאי שכונן הפרויקטים יהיה בנפח של 1 טרה-בייט, בעוד שלראשון מספיק 500 גיגה.

זכרון מטמון (RAM) – 4-6 גיגה ואתם מסודרים. כמובן שזה בהנחה שמערכת ההפעלה שלכם תעבוד על 64 ביט, שכן מערכות הפעלה של 32 ביט מנצלות עד 3 גיגה בייט זכרון פנימי בלבד. אם רוצים קצת לחסוך, אפשר להתחיל עם 4 גיגה ובהמשך להרחיב. אין צורך להתפרע.

לוח אם ומעבד – לוח אם מותאם למעבד intel i5 יעשו את העבודה. אפשר גם סדרה 3, אפשר גם 7. אל תרחיקו לכת יותר מזה שכן מדובר ברכיב היקר ביותר במחשב שלכם.

מערכת הפעלה – רכשו Windows 7 מקורי. אין צורך בפרופשיונאל או ביזנס. אבל שיהיה 64 ביט, ושיהיה מקורי. עדיף באנגלית (פחות באגים, ועדכונים משתחררים מוקדם יותר).

מסך – אני אישית התחלתי עם מסך אחד 22 אינץ' – אבל ברגע שקניתי מסך נוסף – התמכרתי. האפשרות של עריכה במצב סטורי-בורד במסך אחד ובמקביל מיקסר ופלאגינים פתוחים במסך השני – תענוג. נוח. אבל, אל תמהרו. מסך אחד בתור התחלה זה די והותר.

עכבר ומקלדת – אין מה להרחיב. אבל קנו משהו קטן, דק, נוח. אני אישית עובד עם עכבר של לפטופ (קטן, של מיקרוסופט, 70 ₪) ומקלדת של לוגיטק (לא אלחוטית, אולטרא-פלאט, דקה וקטנה, 80 ₪). קחו בחשבון שהרבה ציוד הולך להיכנס לכם שם, ולא בטוח בכלל שיש לכם מקום, בנינו.

 

קיובייס - תוכנה ליצירת סאונדתוכנה ליצירת סאונד

ובכן, אם השגתם מחשב טוב – הדבר הבא שאתם צריכים זו תוכנה טובה ליצירה והפקה של סאונד. התוכנות המובילות בשוק הן לוג'יק (LOGIC), פרוטולס (PROTOOLS), קיובייס (CUBASE). כל אח, והיתרונות שלה, כאשר באמת אין סיבה לברור אחת על פני האחרת בטענה כי "זו יותר טובה".

אישית, אני מתחבר וממליץ על קיובייס. היא נוחה לתפעול, היא ידידותית, ואינה דורשת מתאמים פיזיים (חומרה) מיוחדים. מנוע הסאונד שלה נחשב לאחד הטובים בעולם (שוב, לצד לוג'יק ופרוטולס), ומיטב האלבומים נוצרו בקיובייס מאז שנות ה-80.

 

טיפים ליצירת מוזיקה באמצעות המחשב

כמה דברים שכדאי מאוד ליישם לטובת אריכות ימים של המחשב שלכם באולפן:

  • בניגוד למיתוס אשר דוגל בהפרדה מוחלטת מהעולם החיצון – דווקא מומלץ לחבר את המחשב שלכם לאינטרנט. זה חשוב לטובת כמה דברים: עדכונים של תוכנות חשובות כגון אנטי-וירוס, מערכת ההפעלה, דרייבר כרטיס הקול ועוד. כמו כן, אין בזה כל פסול לגלוש קצת באינטרנט מאותו מחשב בו אתם עורכים סאונד.
  • עם זאת – מומלץ מאוד כן להפריד בין "מחשב אישי" ל"מחשב האולפן" שלכם. כלומר, הימנעו מהתקנות של תוכנות שאינן קשורות כגון תוכנות אופיס (וורד, אקסל..), תוכנות עיצוב ועריכה אחרות, תוכנות תקשורת למינהן (מסנג'ר, סקייפ) וכו'. זה חשוב מאוד על מנת למנוע מהמחשב שלכם "להתלכלך" ולהפוך למחשב זונה.
  • אם יש ברשותכם כרטיס קול – הדליקו אותו לפני שאתם מדליקים את המחשב. תנו לו 10 שניות "להתחמם", ורק אז הדליקו את המחשב. בכלל, יש סדר פעולות מאוד ברור לאיך שכדאי להדליק את הציוד באולפן, אבל נגיע לזה בהמשך.