איזה בידוד אני צריך אם החדר הוא ממ"ד?

ללא כותרת פורומים שאלות תשובות איזה בידוד אני צריך אם החדר הוא ממ"ד?

תגיות: 

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #743 הגב
    אנונימי
    מנהל בפורום

    מדובר על אולפן ביתי ראשון.יש לי חדר שאני רוצה להפוך אותו לחדר נגינה (אולי עם אפשרות הקלטה בהמשך) שהוא בעצם הממ"ד בבית. זה חדר שיש לו קיר משותף עם הממ"ד של השכנים וקיר חיצוני אחד עם חלון.

    איזה בידוד אני צריך בשביל חדר כזה.?

    #744 הגב

    בגלל שמדובר בממ"ד, זה לא יהיה פשוט. בדרך כלל ממ"דים הם קטנים יחסית, וכמובן עשויים מקירות בטון עבים במיוחד (מה שלא מאפשר לתדרים להסתנן החוצה, ויקשה על תהליך "ייבוש" החדר מבחינה אקוסטית).

    בתור התחלה, קרא את המידע המאוד מאוד חשוב שנמצא כאן:

    זה ייתן לך בסיס טוב על איך מתנהגים גלי קול בחדר. מכאן, תוכל למצוא ולהמציא פתרונות שיתאימו לחדר שלך.

    בגדול, אתה צריך לעבות את קירות החדר, הריצפה והתקרה, עם חומרים בעלי ספיגה אקוסטית גבוהה. אם החדר לא קטן מדי, הייתי ממליץ ליצור שכבה ראשונה של צמר סלעים בצפיפות גבוהה, כיסוי בקירות גבס, וספוגים אקוסטיים (פליאוריטן או מלמין) כשכבה אחרונה. בגלל שמדובר בממ"ד, כאמור, אז התדרים די כלואים בו, ולכן מה שנשאר לעשות זה לספוג אותם כמה שאפשר.

    הבעיה הגדולה היא בעיקר בפינות החדר, שם נכלאים התדרים הנמוכים. גם לזה יש פתרונות שונים כגון "מלכודות בס" וכו'.

    שוב – הכל תלוי במבנה החדר, במטרה (כתבת שאתה רוצה בשלב הראשון "לנגן" בו – עם אילו כלים? חשמלי? אקוסטי?), וכמובן בתקציב.

    קרא את המאמרים באתר, בעיקר את הנ"ל שעוסק בסאונד, ואת המאמרים בנושא בידוד ואקוסטיקה.

    בהצלחה!

    #746 הגב
    אנונימי
    מנהל בפורום

    ממ"ד זה בעיה? לפי מה שאני הבנתי בגלל שהוא ממ"ד אז לא צריך יותר מדי בידוד כיוון שהקירות עבים וכבדים מאוד ויכולים "לחסום" בצורה טובה יותר את הקול שנכנס לחדר יוצא ממנו.

    #747 הגב

    אתה צודק לגמרי – קירות של ממ"ד אכן עבים וחזקים, ומבחינת בידוד אתה מסודר. החיסרון הוא בספיגה אקוסטית. דמיין שאתה מטייל באזור הררי במדבר, וצעקה אחת שלך מחזיקה הדים של כמה שניות… כך גם התדרים בחדר שהקירות שלו כל כך מוצקים. לכן, על מנת לטפל בו אקוסטית ולמזער תדרים "עומדים", עליך להוסיף שכבות של סופגי אקוסטיקה למינהם, בצורות, דחיסויות ומיקומים שונים, ובכך לרכך את ה"מכה" ולוודא שכל פריטה של מיתר תישמע לבדה, ולא תתערבב בהחזרים של הפריטות לפניה ואחריה, ושאר כלי נגינה וירקות…

    בקיצור – ממ"ד הוא בידוד מעולה אם אתה לא רוצה להפריע לשכנים, אבל הוא אסון אקוסטי להקלטות. כמובן שאפשר להתגבר על זה, אבל זה דורש לא מעט מחשבה וניצול נכון של המקום והחומר הסופג (מלמין / פוליאורטין / צמר סלעים), וכמובן העלות בהתאם.

    אם תקרא את המאמרים בנושא בידוד, אקוסטיקה, וסאונד והפקה – אין לי ספק שתמצא את הפתרון המושלם לחדר שלך.

    וכשתסיים, ספר לנו איך הסתדרת!

    #876 הגב
    ליאור
    מנהל בפורום

    בידוד אקוסטי לממד ע"י ספוג אקוסטי בצורת ביצים או פרמידות ובעובי של 5 ס"מ יעזור?כמו הספוג הזה לפי מה שכתוב שם זה מונע חזרה של גלי קול השאלה אם זה מספיק? או שצריך עוד אלמנטים?

    #889 הגב
    עמית
    מנהל בפורום

    בהמשך לשיחה שכאן, אני רוצה לבנות חדר לתופים אקוסטים. החדר הוא ממ"ד קומה ראשונה (אין שכנים מתחתיי), אין שום קיר משותף עם השכנים מלבד התקרה, וגודל החדר הוא בערך 3X3. בהנחה שאני דואג לאקוסטיקה טובה בחדר והחדר אינו מיועד להקלטות, האם אני יכול להיות "רגוע" שהשכנים מלמעלה לא ישמעו כלום?

    האם מומלץ לשים חומר איטום כלשהו כדי להפחית את כמות הרעש החודר את התקרה (אם בכלל)?

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
מענה ל־איזה בידוד אני צריך אם החדר הוא ממ"ד?
פרטים: