איני מכיר את הכרטיס באופן אישי, אך קראתי אודותיו וראיתי את המפרט שלו.
נראה שהוא מציע 8 כניסות מאוזנות, 8 יציאות לא-מאוזנות, אפשרות לחיבור שעון חיצוני (למשתמשים מתקדמים בלבד…), שרשור פייר-ווייר, 2 כניסות ויציאות אופטיות, פילטר תדרים גבוהים מובנה (לא הייתי ממהר להשתמש בו), מתח פנטום ו… אני חושב שזהו, בגדול.
סך הכל, מדובר במפרט די עשיר יחסית למחיר, ופוקוסרייט הם חברה טובה מאוד.
אם הכרטיס הזה עומד בתקציב שלך, ויש לך סיבה לרכוש כרטיס 8 כניסות מאוזנות (XLR) – אז הוא נראה כמו בחירה טובה. מזכיר מאוד את Alesis Multimix 8 FireWire, אבל כנראה שקצת יותר איכותי ועשיר בנתונים.
אם חשוב לך איכות ההקלטה, הייתי משקיע בכרטיס עם פחות כניסות, (מספיק 2-4, לאולפן קטן), ועושה חקר שוק של מיקרופונים (קונדנסר, כמובן) וקדם מגבר (pre amp) איכותי. אם תשקיע בכרטיס טוב, אבל הקונדנסר או קדם המגבר יהיו זולים – פספסת משהו חשוב מאוד בשרשרת ההקלטה.
אה, וכמובן שהזמרת תהיה מקצוענית, כן?
בריטני ספירס וג'ניפר לופז מקליטות איפה שאומרים להן להקליט (:
כרטיס הקול בו הן משתמשות לא משנה להן את צבע הקול. כמו שאומרים: ציוד רע יכול להרוס קול טוב, אבל ציוד טוב לא יכול לתקן קול רע…
בקיצור – המחיר נראה סביר מאוד לתמורה, אבל כמו שכתבתי: אם אין לך צורך ב-8 ערוצים, ויש לך רצון להקליט שירה באיכות גבוהה: תשקיע בכרטיס צנוע יותר (איכותי, אבל פחות ערוצים ופיטשרים), ודאג שיהיו לך מיקרופון ופרה-אמפ איכותיים לידו.