מיקרופון קונדנסר לעומת מיקרופון שור רגיל

ללא כותרת פורומים שאלות תשובות מיקרופון קונדנסר לעומת מיקרופון שור רגיל

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #724 הגב
    אנונימי
    מנהל בפורום

    אני לא כ"כ מבין את ההבדל בין קונדנסר למיקרופון רגיל.בתור התחלה, מה כדאי לקנות? כי מצד אחד אומרים שקונדנסר זה טוב לגיטרה, מצד שני , שירה זה טוב להקליט עם זה?בקיצור, אני קצת מבולבל, לעזרה אודה.

    #725 הגב

    עד שלא לומדים קצת לעומד את נושא הסאונד – זה בהחלט קצת מבלבל. בתור התחלה, אני ממליץ לגשת למדור "סאונד והפקה" ולקרוא מעט חומר מעניין…

    על קצה המזלג:

    מיקרופון דינאמי עובד בדיוק כמו רמקול, רק הפוך. במקום שהממברנה (ה"עור" של הרמקול) תנוע ותייצר אוויר, שאתה תפרש כגלי קול – אז גלי הקול שלך, שמפיקים אוויר, פוגעים בממברנה ומומרים ממנה לאות חשמלי. ההמרה הזו מתבססת על סליל חשמלי שנע ונד כתוצאה מרעידות הממברנה (שנעה כתוצאה מהאוויר שיוצא מהפה שלך או מכלי הנגינה). לכן, כל העסק הוא די "כבד", ודרושה תנועת אוויר גדולה יחסית על מנת להניע את הממברנה, ומכאן שהמיקרופון – בשורה התחתונה – הוא לא רגיש במיוחד.

    מתוך כך, אתה יכול להבין שמיקרופון דינאמי נועד בעיקר לכלים אקוסטיים המפיקים צלילים בעוצמה חזקה: כלי הקשה, מגברי גיטרות וכו'. המיקרופון טוב גם לשירה, אך בעיקר להופעות שכן הוא פחות רגיש, כאמור, לרעשי הסביבה, וקולט בעיקר את מה שקרוב אליו מאוד ומפעיל לחץ ישיר.

    מיקרופון קונדנסר (קיבולי) עובד על מתח נגדי, אשר מגיע אליו באמצעות הכבל המתחבר אליו (בדרך כלל כבל מסוג XLR, היוצא מ מכרטיס הקול). מתח זה מובל אל לוחית דקה העשויה מניקל (או זהב, במקרים איכותיים במיוחד), וזו קרובה מאוד אל הממברנה (שגם היא דקה בהרבה מזו שבמיקרופון הדינמי, והיא גם עשוייה מפילם – חומר פלסטי רגיש מאוד).

    גלי הקול אשר מרעידים את הממברנה, משנים את המתח הקיים (כאמור, המתח קיים מראש שכן לוחית המתכת מקבלת זרם ממקור חיצוני), ושינוי זה מומר לאות חשמלי המגיע אל מערכת ההקלטה.

    מתוך כך שהקונדנסר עשוי ממברנת פילם פלסטי דקה במיוחד, וקיים בו מתח קבוע, רגישותו גבוהה בהרבה מזו של המיקרופון הדינאמי.

    שוב, זה היה ממש "בקטנה". קרא עוד במאמר אודות מיקרופונים (קטגוריה "ציוד"). לא דיברנו על תחום התדרים ועל דברים נוספים, אשר גם הם משתנים בין מיקרופון למיקרופון.

    לסיכום, הייתי ממליץ להתחיל ברכישה של מיקרופון שור (Shure) מדגם SM58. הוא מעולה להרבה כלים, וגם לשירה. עלותו כ-600 שקלים בארץ. אפשר להוציא ממנו תוצאות מעולות, והאוזן הממוצעת (של המאזין), בדרך כלל לא תבחין בהבדל.

    מיקרופון קונדנסר מיועד לשירה באיכות מקצועית יותר (או לכלים בעלי תהודה רחבה יותר כגון כלי מיתר, "הד רום" של תופים וכו'), שכן הוא רגיש בהרבה ותחום התדרים שהוא קולט רחב במיוחד. עלות קונדנסר איכותי תתחיל ב-1500-2000 ש"ח, וצפונה.

    בהצלחה!

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מענה ל־מיקרופון קונדנסר לעומת מיקרופון שור רגיל
פרטים: